ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αλαλούμ με την τροπολογία για την απέλαση μεταναστών

Επανακατατέθηκε για δεύτερη φορά μετά την απόσυρσή της την Πέμπτη η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την απέλαση μεταναστών έπειτα από ψευδείς καταγγελίες.

Η τροπολογία είχε εισαχθεί πρώτη φορά χθες, Τετάρτη, αποσύρθηκε το απόγευμα, επανακατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης για να αποσυρθεί και πάλι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τα πηγαιν' - έλα της τροπολογίας, όπως γίνεται φανερό, οφείλονται στη διαφωνία του υπουργού  Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεννοήθηκε την απόσυρσή της με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Επαναφέροντας την τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Όταν δίνεται μια μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι λιμενικοί και οι συνοριοφύλακες, καθώς και ότι οι «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία. 

«Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί», είπε και πρόσθεσε «κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή». «Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας», κατέληξε ο Γ. Μιχελάκης.