ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ!

on .

Σας αρέσει να τρώτε πατατάκια! Φτιάξτε τα μόνοι σας για να απολαύστε τα υγειινά!

 Yλικά (για 4 άτομα):

-4 μεγάλες πατάτες

-Σπορέλαιο 

-Αλάτι

-Ρίγανη

Πώς γίνονται:

Καθαρίζουμε τις πατάτες μας από την φλούδα και τις βάζουμε για μισή ώρα μέσα σε ένα μπολ με νερό.
Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα για να τηγανιστούν πολύ καλά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά.
Παράλληλα,  κόβουμε τις πατάτες μας σε πολύ λεπτές φέτες. 

 

Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μαχαίρι  καλά ακονισμένο ή έναν τρίφτη που κόβει λαχανικά.
Βάζουμε λίγες-λίγες τις φέτες πατάτας μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα πατατάκια μας. Βγάζουμε τα πατατάκια από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Αλατίζουμε τα πατατάκια, βάζουμε ρίγανη και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (περίπου 30 λεπτά) πάνω στο χαρτί.